Salads and Cakes

Cukormentes Vörös Bársony süti Valentin napra, vagy máskorra...

2018. február 13. - **gabrielle**

Alapvetően nem szeretem, nem ünneplem a Valentin napot, mert nem szeretném a szeretetet vagy a szerelmet egyetlen naphoz kötni, de azért a mindenhonnan ránk zúduló szívecske áradat engem is megihletett. Szóval ha szeretnél egy kicsit kedveskedni a szerelmednek akár holnap, akár az év bármely más napján bátran ajánlom ezt a cukormentes, zablisztes Vörös Bársony sütit.

20180213_072355.jpg

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 3 evőkanál zabpehely liszt
  • 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • 6 + 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál oliva olaj
  • piros ételfesték
  • 250 gramm light mascarpone
  • cukorgyöngyök a díszítéshez

 

Elkészítés

Először is szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjéket a xilittel kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzáadjuk az olajat és a piros ételfestéket majd lassan, apránként a habhoz keverjük. Egy tálban összekeverjük a zabpehely lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd ezt is a habba forgatjuk, de ezt már ne robotgéppel, hanem egy nagyobb spatulával, óvatosan forgatva, nehogy a hab összetörjön.

Előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit ( a fenti adag egy kb. 26 x 20 cm-es tepsire elég) kibélelünk sütőpapírral. Tipp: ha először picit margarinnal kikenjük a tepsit jobban tapad majd a sütőpapír és jobban el tudjuk igazgatni és nem csúszik el.

Beleöntjük a tésztát a formába majd 175 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Azért mielőtt elzárjuk a sütőt végezzünk tűpróbát!

Ha teljesen kihűlt a tészta félbe vágjuk és az egyik lapot megkenjük a 2 evőkanál xilittel kikevert mascarpone felével. Visszatesszük rá a másik lapot, majd szív alakú sütikiszúróval annyi szívecskét szúrunk belőle, amennyit csak tudunk. A szívecskék tetejét is megkenjük mascarponéval és tetszés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük.

A maradék tésztából készítjetünk cake pop-ot vagy egy kis kávéval nyakon öntve pohárdesszertet.

20180213_071118.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://saladsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr1313663752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása