Alapvetően nem szeretem, nem ünneplem a Valentin napot, mert nem szeretném a szeretetet vagy a szerelmet egyetlen naphoz kötni, de azért a mindenhonnan ránk zúduló szívecske áradat engem is megihletett. Szóval ha szeretnél egy kicsit kedveskedni a szerelmednek akár holnap, akár az év bármely más napján bátran ajánlom ezt a cukormentes, zablisztes Vörös Bársony sütit.

Hozzávalók:
- 5 tojás
- 3 evőkanál zabpehely liszt
- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 6 + 2 evőkanál xilit
- 2 evőkanál oliva olaj
- piros ételfesték
- 250 gramm light mascarpone
- cukorgyöngyök a díszítéshez
Elkészítés
Először is szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjéket a xilittel kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzáadjuk az olajat és a piros ételfestéket majd lassan, apránként a habhoz keverjük. Egy tálban összekeverjük a zabpehely lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd ezt is a habba forgatjuk, de ezt már ne robotgéppel, hanem egy nagyobb spatulával, óvatosan forgatva, nehogy a hab összetörjön.
Előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit ( a fenti adag egy kb. 26 x 20 cm-es tepsire elég) kibélelünk sütőpapírral. Tipp: ha először picit margarinnal kikenjük a tepsit jobban tapad majd a sütőpapír és jobban el tudjuk igazgatni és nem csúszik el.
Beleöntjük a tésztát a formába majd 175 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Azért mielőtt elzárjuk a sütőt végezzünk tűpróbát!
Ha teljesen kihűlt a tészta félbe vágjuk és az egyik lapot megkenjük a 2 evőkanál xilittel kikevert mascarpone felével. Visszatesszük rá a másik lapot, majd szív alakú sütikiszúróval annyi szívecskét szúrunk belőle, amennyit csak tudunk. A szívecskék tetejét is megkenjük mascarponéval és tetszés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük.
A maradék tésztából készítjetünk cake pop-ot vagy egy kis kávéval nyakon öntve pohárdesszertet.
