Szerettem volna készíteni valami tartalmasabb, sütőtökös, bulguros salátát. Több ízvilág is megfordult a fejemben, de nem tudtam választani. Aztán arra jutottam legyünk hatékonyak, mégis változatosak: elkészítettem egy alapot és a különböző feltéteknek köszönhetően három teljesen más ízvilágú saláta lett a végeredmény. Elejétől a végéig kb. 1,5 órát töltöttem a konyhában (mosogatással együtt) és 3 napra elegendő, változatos ebédet készítettem. Nézzük az elsőt!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- sütőtök
- bulgur
- bébispenót
Felét:
- sült lila hagyma
- fekete erdei sonka
- balzsamecet
- olíva olaj
Elkészítés:
Először az alaphoz megpucoltam, kis kockácra vágtam és sütőben, alufólia alatt megsütöttem a sütőtököt (200 fokon kb 25 perc). Közben feltettem a bulgurt másfélszeres mennyiségű vízben főni és felvágtam szeletekre a lila hagymát majd egy icipici olíva olajon megsütöttem, míg picit elkezdett karamellizálódni. Mikor elkészült és kicsit kihűlt a sütőtök összekevertem e bulgurral, bébi spenóttal, ráhalmoztam a sült lila hagymát és a sonkát majd meglocsoltam egy kis balzsamecettel.