Salads and Cakes

Last minute rozmaringos grissini

2017. december 31. - **gabrielle**

Ha hirtelen kiderül, hogy mégis Nálatok lesz a házibuli vagy nem mennél üres kézzel és van otthon liszt, élesztő és valamilyen általad kedvelt zöldfűszer nyert ügyed van. Ezzel az egyszerű de mégsem hétköznapi sós ropogtatnivalóval abszolút sikered lesz.

20171231_135140.jpg

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • 250 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk só
  • 2 tk rozmaring (vagy más zöldfűszer, pl.: bazsalikom)
  • 1,5 dl víz
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 ek olíva olaj

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, zöldfűszert. Egy pohárba meleg vizet öntünk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, picit félretesszük, hogy felfusson.

A tál közepébe öntjük az élesztős vizet és elkezdjük összekeverni a liszttel. Lassan hozzáadjuk az olíva olajat is és összegyúrjuk a tésztát. Kb. egy órára meleg helyre tesszük keleszteni. (ezalatt elkészítheted a dekorációt az asztalra vagy akár letusolhatsz, hogy haladjanak a dolgok ;)).

A teljes kiőrlésű liszt miatt nem fog annyira megkelni a tészta, de a pihenés mindenképp jót tesz neki. Ha letelt az egy óra nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát majd vágjunk kb. 10 x 1,5 cm-es téglalapokat és ezeket sodorjuk hengerbe. 180 fokra előmelegített sütűben 15 perc alatt elkészül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saladsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr8613536523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása