Ebben a receptben a leghosszabb ideig a cékla megsütése tart, de ha azzal megvagyunk néhány perc alatt igazi őszi ízorgiát varázsolhatunk az asztalra. Nekem ez lesz holnap az irodai ebédem, így már alig várom, hogy újra dolgozni menjek :D
Hozzávalók (2 adag)
- 3 db cékla
- 6 szelet feketeerdei sonka
- kb 40 gramm kéksajt
- 6-8 szem dió
- színes bors
- fügés balzsamecet
- illetve opcionálisan friss füge, ami nálam most hiányzott a konyhából
Elkészítés:
Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a céklát majd alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 35 perc alatt puhára sütjük. Közben a diót picit megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk igazából csak a tányérra kell pakolni a fenti hozzávalókkal és már fogyaszthatjuk is. Finom hidegen, melegen. Tálalhatjuk friss fügével, illetve egy kis bagettel még laktatóbb fogást kapunk.