Salads and Cakes

Kéksajtos sült cékla

2017. november 09. - **gabrielle**

Ebben a receptben a leghosszabb ideig a cékla megsütése tart, de ha azzal megvagyunk néhány perc alatt igazi őszi ízorgiát varázsolhatunk az asztalra. Nekem ez lesz holnap az irodai ebédem, így már alig várom, hogy újra dolgozni menjek :D

20171108_193014.jpg

Hozzávalók (2 adag)

  • 3 db cékla
  • 6 szelet feketeerdei sonka
  • kb 40 gramm kéksajt
  • 6-8 szem dió
  • színes bors
  • fügés balzsamecet
  • illetve opcionálisan friss füge, ami nálam most hiányzott a konyhából

 

Elkészítés:

Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a céklát majd alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 35 perc alatt puhára sütjük. Közben a diót picit megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk igazából csak a tányérra kell pakolni a fenti hozzávalókkal és már fogyaszthatjuk is. Finom hidegen, melegen. Tálalhatjuk friss fügével, illetve egy kis bagettel még laktatóbb fogást kapunk.

20171108_192902.jpg

 

20171108_193305.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://saladsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr7113208457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása