Az egyik legegyszerűbben elkészíthető mégis legkedvencebb (van ilyen szó?!?) vacsorám a tonhal saláta. Ha későn érek haza / van még ezer dolgom / nincs kedvem nagy főzőcskézésbe kezdeni ez a legjobb választás. Csak összedobáljuk a lenti alapanyagokat és voilá, már falatozhatunk is. És, hogy mi a csavar? Nos ma egy kis pesto-s pirítóssal dobtam fel a salit, hogy ebben az egyre korábban sötétedő és egyre hűvösebb időszakban ezek a mediterrán ízek picit felmelegítsenek.
Hozzávalók:
- salátalevelk ízlés szerint (én most jég- és madársalátát használtam)
- 1 pici fej lilahagyma
- kígyóuborka
- paradicsom
- szárított paradicsom
- tonhal (sós lében vagy oliva olajban)
- 1 főtt tojás
- 1 szelet teljes kiőrlésű, magos kenyér
- pesto
- bors
- fekete szezámmag
- citrom leve ízlés szerint