Salads and Cakes

Narancsos, sült céklás saláta

2017. december 09. - **gabrielle**

Gondolom nem vagyok egyedül a napokban azzal, hogy az év vége miatt a munkahelyemen extra pörgés van, közben az ünnepek közeledtével jó lenne találkozni a barátokkal, ismerősökkel, több időt együtt tölteni azokkal, akiket szeretek, de azért szépen kitakarítani és feldekorálni a lakást, bevásárolni, ajándékok után futkosni, recepteket próbálgatni és közben lehetőleg nem agybajt kapni...

Nos az ilyen rohanós napokra lehet jó választás az alábbi saláta, ami amellett, hogy gyorsan elkészül extra vitaminokkal turbóz fel minket a téli napokon. Én most sonkával készítettem, de pl. grillezett csirkével már egy egész kiadós fogás is lehet belőle.

20171209_170603.jpg

Hozzávalók (2 adag)

  • 1 nagy fej cékla
  • 1 narancs
  • 50 gr rukkola
  • 5-6 evőkanál kuszkusz
  • 4 szelet fekete erdei sonka
  • 1 marék kesudió
  • színes bors
  • balzsamecet

 

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és kb 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, alufóliával lefedve 200 fokon kb fél óra alatt puhára sütjük. Ez a legidőigényesebb rész, ezután már tényleg csak össze kell dobálni a hozzávalókat. Én sokszor elkészítek előre egy nagyobb adag céklát, 4-5 napig eláll a hűtőben, így csak elő kell kapni.

Míg picit hűl a megsült cékla megpucoljuk a narancsot, majd az egyes gerezdekről a hártyát is leszedjük. Egy zárható kerámia edénybe belekanalazzuk a kuszkuszt, pici sóval elkeverjük és ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy picit ellepje. Lefedjük és hagyjuk 3-4 percet állni. Ezalatt serpenyőben megpirítjuk a kesudiót.

Egy tálra rukkolát halmozunk, rátesszük a cékla kockákat, majd a kuszkuszt, a naracs gerezdeket, sonkát végül a kesudiót. Meghintjük frissen őrült színes borssal és meglocsoljuk egy kis balzsamecettel. Jó étvégyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://saladsandcakes.blog.hu/api/trackback/id/tr9213467485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása